Iratkozz fel hírlevelünkre...

...így nem maradsz le friss híreinkről, újdonságainkról!

bezár

június
2021
04

6+ 1 hasznos tanács képernyő előtti munkavégzéshez

 1. 1. Viseljünk káros kék-fényt megszűrő szemüveget, főleg ha a digitális eszköz előtt eltöltött idő összeadva meghaladja a napi 4 órát!
 2.  
 3. 2. Tartsuk be a 3x20-as szabályt: 20 percenként, legalább 20 másodpercre és minimum 20 lábnyira (6 méter) nézzünk távolra! Érdemes ekkor felállni, kicsit megmozgatni magunkat, és kinézni a természetbe - akár egy ablakon át -, így természetes fényt és színeket „kap” a szemünk.
 4.  
 5. 3. Igyunk eleget! A folyadékfogyasztás a szemünk megfelelő működéséhez is elengedhetetlen. Minimum 1,5-2 liter folyadékot – lehetőleg vizet- fogyasszunk naponta, és inkább igyunk többször kevesebbet (2dl ideális), mint egyszerre 0,5 liternél többet.
 6.  
 7. 4. A használt digitális eszköz (képernyő) teteje, ne legyen feljebb a szemünk magasságánál, maximum egyvonalban azzal!
 8.  
 9. 5. Lehetőleg legyen természetes fény a helységben, de az olyan irányból jöjjön, hogy ne kelljen hunyorognunk, továbbá a kijelzőn se okozzon tükröződést, becsillanást!
 10.  
 11. 6. Munkakörnyezetünk legyen komfortos! Fontos a kényelmes szék, valamint a megfelelő fej- és testtartás!
 12.  

+1 Tipp: Aki sokat nézi a képernyőt, hosszú ideig egy pontra koncentrál, ezért kevesebbet is pislog. Emiatt szemszárazság alakul ki, így érdemes napi többször műkönnyet használni (nagy a kínálat, válasszuk azt, melyet a szemorvos, optometrista, esetleg gyógyszerész ajánl)!

Megosztás

Hozzászólások