Iratkozz fel hírlevelünkre...

...így nem maradsz le friss híreinkről, újdonságainkról!

bezár

április
2020
09

A koronavírus egyik új tünete a kötőhártya-gyulladás

A koronavírus egyik új tünete a kötőhártya-gyulladás, melynek kialakulása fokozott odafigyeléssel és a higiénia betartásával megelőzhető. /Tünetei: bepirosodott szem, váladékozó szem, erős könnyezés, szemviszketés, idegentest-érzés a szemben, vagy szúró fájdalom a szemben./

Hogy mindezt elkerüljük, nagyon fontos a rendszeres, alapos kézmosás szappannal és vízzel. Különösen indokolt a kézmosás - amely tartson legalább 20 másodpercig-, amennyiben tüsszentett, köhögött, orrot fújt, vagy nyilvános helyen tartózkodott. Utóbbi esetben, ha nem áll rendelkezésére víz és szappan, akkor használjon legalább 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítőt.
A kontaktlencse viselőknek a kézfertőtlenítésnek minden behelyezés, illetve eltávolítás előtt meg kell történnie. Betegség esetén ne használjon kontaktlencsét!
Fertőtlenítse rendszeresen szemüvegét is! Különösen fontos ez azoknál, akik csak olvasó szemüveget használnak, és egy nap többször is fel- és leveszik a szemüveget.
Mellőzze a konyharuhák és textil kéztörlők használatát, helyettük részesítse most előnyben az egyszer használatos papírtörlőket.
Szemüvegét ne törölje textil ruhákkal, csak kifejezetten erre a célra szánt ápolófolyadékot, szappant és vizet használjon! Az eddig megszokott, általában tokban tárolt mikroszálas törlőkendőket most kifejezetten érdemes beáztatni, kiöblíteni, aztán ha megszáradt újra lehet használni. Az optikánkban vásárolható egyszer használatos ZEISS törlőkendő alkalmas a tisztításra, viszont a szupermarketekben kapható olcsó papír szemüvegtörlő nem ajánlott, mert azok a minőségi felületkezeléseket lemarhatják, karcolhatnak.

Megosztás

Hozzászólások