Iratkozz fel hírlevelünkre...

...így nem maradsz le friss híreinkről, újdonságainkról!

bezár

szeptember
2020
18

Mikroszálas törlőkendő és tisztítása

A mikroszálas törlőkendő ugyan csak egy darab textil, de mégis sokat segíthet szemüvegünk élettartamának növelésében. Az ujjlenyomatos, zsíros lencsék rontják a látás élményét, ezért ilyenkor érdemes egy kézben közrefogni a lencsét, és nem túl nagy erővel megtörölni azt.

Mikroszálas törlőkendő és tisztítása

Azonban, ha por, vagy egyéb szilárd szennyeződés is került a lencsére, hiába a puha, speciális törlő, összekarcolhatjuk a szemüveglencse felületét. Ilyenkor a törlés előtt érdemes egy kicsit szappanos vízzel átmosni a lencsét.

A törlőkendőt mindig tartsuk magunknál a szemüvegtokban, mert így kevésbé koszolódik, valamint ha nincs a közelünkben víz és szappan, akkor még a törlőkendővel is jobb megtörölni a lencséket, mint az öltözékünkkel, vagy bármilyen kezünkbe akadt ronggyal, esetleg papírzsebkendővel.

Ám nem árt észben tartani, hogy egyetlen törlőkendő sem tart ki évtizedekig. Ahogy minden egyéb használati tárgyunk, úgy ez is koszolódik, elhasználódik. Ha már nem töröl szépen, egyszer „kimosható” akár kézzel is maximum 40 ͦC-os szappanos vízben (öblítőt ne használjunk, mert maradvány anyagokat tartalmazhat). Többszöri mosás után elveszíti hatásfokát, cserére érett.

Milyen a jó törlőkendő? Többféle mikroszálas törlőkendő létezik minőségben, méretben és színben. Ezeket is érdemes optikában vásárolni, mert más, nem szaküzletben vásárolt pár száz forintos tisztítókkal tönkretehetjük a több ezer, sok esetben több tízezer forintos szemüveglencséket.

Vásárlóink rengeteg típus közül választhatják ki a megfelelő darabot, várjuk Önt is optikánkban!

Megosztás

Hozzászólások