Iratkozz fel hírlevelünkre...

...így nem maradsz le friss híreinkről, újdonságainkról!

bezár

június
2020
19

Napszemüveget optikából? Igen!

Végre itt a nyár, így egyre több időt töltünk a szabadban. Napszemüveget szinte mindenki visel. Ez egy divat kiegészítő, melynek elsődleges a védelmi funkciója is. Ám nem minden napszemüveg van ellátva megfelelő UV védelemmel, így nagyon fontos, hogy ezeket a szemüvegeket is szaküzletben vásároljuk meg.

Napszemüveget optikából? Igen!

A bőr, a szem és a szem körüli szövetek nagyon érzékenyek az UV-sugárzásra. Sokat hallunk róla, hogy az UV-sugárzás károsítja a bőrt, öregedést és ráncokat okoz és súlyosabb esetekben akár bőrrákot is. De azt kevesen tudják, hogy az UV-sugárzásnak való hosszú távú kitettség számos szembetegséget is okozhat, mint például a szürkehályog, a keratitis és a szem körüli bőrszövetek felgyorsult öregedése.

Ezeken felül a legtöbb komolyabb, szemfenéki szembetegséggel is összefüggésbe hozzák a káros UV sugárzást.

Tudta? A Nap 1 négyzetméternyi felülete fényesebben sugárzik, mint 1 millió izzólámpa.

Egy-egy divatos, márkás napszemüveg ára igen magas lehet. Ebből vásárlóként arra következtethetünk, hogy mivel drága is, márkás is, így biztosan megfelelően védi a szemünket is. Ám ez nem mindig van így. A divat szemüvegek egy részénél a dizájnt és a márkanevet fizetjük meg, amely sok esetben nagyon gyenge UV védelemmel párosul.

 

A jó napszemüveg:

- megfelelően véd a káros UV sugárzástól,

- mérete passzol az arcunkhoz (jól takar mind felülről, mind pedig oldalról),

- lencséje optikai minőségű, nem torzít. Viselője tisztán lát, nem szédül.

 

Sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy optikai szemüveget hordanak, és nem találnak megfelelő napszemüveget. Manapság már olyan lencsék is elérhetőek, amelyek pl. átlátszó lencsével vagy fényre sötétedő lencsével 100% UV védelmet biztosítanak, védve ezzel a szemüket a káros UV sugaraktól. Ám ha valakinek látása korrekcióra szorul és mégis szeretne hódolni a napszemüveg divatnak, vagy zavarja a fény, rengeteg napszemüvegkeret kérhető már dioptriás napszemüveg lencsével is. Erre azonban csak az optikákban van lehetőség.

 

Ma már napszemüvegeink azon túl, hogy megfelelő UV védelmet kínálnak, az alábbi tulajdonságokkal is rendelkezhetnek:

  • polarizált napszemüveg lencsék: a polarizált szemüveglencse csak a függőleges irányú fénynyalábokat ereszti át, így a felületekről, különböző anyaghatárokról visszaverődő vakító fény nem jut át a lencsén. Így például tökéletesen átláthatunk a vízfelszínen a napfény vakító tükröződése nélkül is.
  • Fényre sötétedő, alkalmazkodó napszemüveg lencsék: a ZEISS AdaptiveSun napszemüveglencsék automatikusan alkalmazkodnak a változó fényviszonyokhoz, megfelelő napfényvédelem biztosítva mind felhős időben, mind pedig napsütésben.
  • Polarizált és fényre sötétedő napszemüveg lencsék: ezek a lencsék mindkét előnyös tulajdonságot egyszerre magunkban hordozzák.

Július 31-ig minden ZEISS Progressive lencse mellé egy pár ZEISS AdaptiveSun napszemüveglencsét adunk akár 80% kedvezménnyel.

 

További információért látogasson el üzletünkbe, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Megosztás

Hozzászólások